Man-tors: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 15:00

8000 Århus +

Serviceområde

Cookie- og privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik

Energioptimering

Energi-
optimering

Om miljø- og økonomimæssige fordele ved energioptimering af VVS-installationer

Få dit uforpligtende VVS-tilbud...

VVS-service leveres i samarbejde med
Bach VVS ApS

Hvorfor bør du energioptimere din ejendom?

Energioptimering af din bolig er ikke kun en god måde at spare penge på, men det skåner også miljøet ved at være en bæredygtig og dermed mere effektiv forbrugs- og energiløsning. Det kan dog være svært at gennemskue den allerbedste løsning. Hos VVS Århus har vores fagmænd haft stor succes og erfaring med at energioptimere og -effektivisere både private boliger, arbejdspladser og virksomheder. Vi tilbyder alt fra enkelte renoveringer til helt nye, højeffektive VVS-installationer.

VVS Århus - Varme Fjernvarme Energi

Hvad er forskellen på energieffektivisering og energioptimering?

Kort sagt er energieffektivisering udskiftning af forældet teknologi, hvor energioptimering handler om at bruge, de allerede eksisterende, tekniske installationer på den mest optimale måde, med mindst muligt energispild. Energioptimering hjælper dig med at analysere, overvåge og styre dit eget energiforbrug. På denne måde kan du holde øje med dit forbrugsmønster, justere det, og spare penge på den lange bane.

Du kan spare helt op til 50% af dit energiforbrug ved blot at ændre din forbrugeradfærd. Der er altså en mærkbar energi- og økonomibesparelse i vente for de, som ikke er up-to-date med ejendommens VVS-, vand- og varmeteknik.

Energiforbedringer er en investering, der hurtigt tjenes hjem igen

Det er faktisk let at skabe besparelser ved at energioptimere dit ejendoms installationer. Det kræver ikke mange tiltag at skrue ned for energiforbruget og de dertilhørende omkostninger. Vi hos VVS Århus er et kompatent team af VVS-installatører og energispecialiseter, der på professionel vis forstår sig på gamle som nye VVS-installationers effekt, drift og performance. Vi tilser og leverer bl.a. energivenlige varme- og varmeløsninger, der tager højde for din daglige anvendelse som forbruger, samt efterisolering af fordelerrør og meget mere.

Energioptimering kan også omhandle blikkenslagerens fagområde. Særligt ældre byggerier, facader og tag har tendens til at have et højt varmetab. For at mindske varmetabet og samtidigt sikre bygningens konstruktioner er ny inddækning af facade og tag ofte en effektiv løsning. En sådan tætning gør, at huset holder bedre på varmen.

Den rigtige ventilation i hjemmet er også vigtigt, når man taler om optimering af sit energiforbrug. Den letteste og bedste løsning er at installere et intelligent ventilationsanlæg, der automatisk tilpasser sig din døgnrytme og årstiden – og det er ikke så dyrt, som det måske lyder. Et nyt ventilationssystem er billigt i drift, og har normalvist en tilbagebetalingstid på 1-3 år.

VVS Århus - Håndværker VVS'er Autoriseret

Fjernvarme eller varmepumper - hvad bør jeg vælge?

Bor du i et område, hvor der er mulighed for fjernvarme, vil dette i de fleste tilfælde være det bedste valg. Du kan læse mere om fjernvarme og de mange fordele under Fjernvarme.

Har du ikke mulighed for fjernvarmetilførsel, er en varmepumpe et godt og populært alternativ. Der findes forskellige typer af varmepumper. Fælles for dem alle er, at de udnytter energien fra husets omgivelser – dette kunne eksempelvis være varme fra udeluften eller jorden – og overfører denne til radiatorerne, gulvvarmen eller blæser den direkte ind som varm luft.

Energineutralt forbrug via solfangere og varmeanlæg

Mange har hørt om solvarmeanlæg – også kaldt solfangere. De er i dag alment udbredte i Danmark på lige fod med traditionelle solceller, der omsætter solstråler til anvendelig elektricitet. En solfanger fungerer dog anderledes – men hvordan? Og er det reelt besparelsen værd?

Kort sagt – ja! Forklaring findes i, at solvarmeanlægget udnytter varmeenergi fra solens stråler og det diffuse lys fra himmelrummet til at opvarme væsken, som strømmer gennem anlæggets lukkede vandkredsløb. Vandet, som løber i et dæklag af glas- eller plasticrør, transporterer på den måde varmen til en genvindingsenhed, der udveksler energien med diverse VVS-installationer. Således kan naturlig solenergi opvarme din ejendom samt forsyne dig med varmt brugsvand – på ganske energineutral vis.

I Danmark kan solvarmeanlæg omsætte ca. 20% af solenergien til anvendelig varmeenergi. Solvarmeanlæggets levetid afhænger af typen, effektiviteten og kvaliteten af solfangeren, men typisk holder de gennemsnitligt i 30 år. Er du interesseret i energioptimering dit hjem eller erhverv? Så kontakt VVS Århus i dag på telefon, mail eller via kontaktformular. Vi leverer tilpassede installationsløsninger i hele Århus og Østjylland.

Man-tors: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 15:00

8000 Århus +

Serviceområde

Få dit uforpligtende VVS-tilbud...