Man-tors: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 15:00

8000 Århus +

Serviceområde

Cookie- og privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik

Sanitetsteknik

Om VVS-teknik til sanitære forhold ifm. badeværelse, blødgøring af vand og bundfældning

Få dit uforpligtende VVS-tilbud...

VVS-service leveres i samarbejde med
Bach VVS ApS

Teknik til badeværelset og vådrum

Sanitetsteknik er som bekendt teknik omhandlende sanitet – bedre kendt som hygiejne. Specielt for badeværelset er god hygiejne vigtigt, da dette ofte er det største vådrum i boligen, og dermed også det sted bakterier lever bedst.

Sanitetsteknik omhandler både teknik og installationer af WC, brusebad, badekar, håndvask og afløb. Vi, hos VVS Århus, hjælper gerne dig med dine sanitære installationer – om du ønsker at renovere eller bygge nyt. En hjemmelavet løsning kan, når det kommer til sanitetsteknik, medføre utætheder, fejl i installationen, m.m., og dette kan senere føre til gener og økonomisk-ubehagelige overraskelser. Derfor sørger vi altid for, at udføre et kvalificeret og professionelt stykke arbejde.

Vi tilbyder installationer af vandrør og afløb, samt tilkobling af WC, bruser, badekar og håndvask. Hvilken type vandrør og afløb netop din bolig skal udrustes med, afhænger af diverse variabler, og er derfor noget, vi altid foretrækker at aftale gennem en uforpligtende samtale.

Er du interesseret i at få en snak om dine sanitære installationer, eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Find kontaktoplysninger her. For inspiration til badeværelsesløsninger se Badeværelse under vores services.

VVS Århus - Sanitetsteknik Badeværelse Afløb

Hvad er et blødgøringsanlæg, og hvorfor er det smart?

Et blødgøringsanlæg kan medvirke til færre udskiftninger af rør, filtre og installationsenheder.
Hvordan kan det være? I sin simpelhed er det, fordi et højt indhold af kalk i vandet er med til at slide på dine rør og filtre, og et blødgøringsanlæg går ind og reducerer indholdet af kalk i vandet.

Navnet ‘blødgøringsanlæg’ kommer sig af udtrykkene ‘hårdt’ og ‘blødt’ vand, der refererer til drikkevandets kalkindhold og mætning. Det samlede indhold af opløst calciumoxid og magnesiumoxid i vandet, betegner hårdheden af vandet – dermed er et lavt indhold af kalk kaldet ‘blødt’ vand.

Hvad er en bundfældningstank, og hvorfor er det smart?

Som ordsproget lyder, “kært barn har mange navne”, sådan forekommer det sig også for bundfældningstanken, der i gamle dage kaldtes en septiktank, og yderligere florerer under navne som; hustank, trixtank, emscherbrønd.

En bundfældningstank er kort sagt en nedgravet beholder, hvor spildevandet fra huset løber ud i og bundfælder sig. Formålet med denne tank er at fjerne bundfældelige stoffer og flydestoffer fra spildevandet, før det ledes videre. Tanken sørger yderligere for, at ophvirvling af slam undgås, og at vandtemperaturen efter opblanding ikke overstiger 35 grader.

Bundfældningstanken tømmes af kommunen, hvis denne har vedtaget en tømningsordning.
Dette er tilfældet for langt de fleste kommuner.

VVS Århus - Service Teknik Engros

Inden du begynder!

I arbejdet med sanitetsteknik er der mange overvejelser omkring materialer og inventar – dog er det ekstremt vigtigt først og fremmest at danne sig et overblik over de lovgivningsmæssige regler, der er forbundet med installationerne i badeværelset. Heriblandt er der regler for hvordan et vådrum skal bygges og indrettes, hældning i gulvet, elinstallationer, samt vandinstallationer.

Som certificerede og erfarne VVS’ere kan vi rådgive om disse krav under samarbejdet, men opfordrer alligevel altid til, at kunden selv er, eller bliver, opmærksom på disse.

OBS: Der er visse dele af arbejdet med at renovere eller bygge nyt badeværelse, du grundet lovgivningen under ingen omstændigheder selv må udføre. Herunder VVS-arbejde, el-installationer, samt kloakarbejde.

For mere information eller rådgivning, står vi gerne klar til en snak. Find vores kontaktoplysninger her.

Man-tors: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 15:00

8000 Århus +

Serviceområde

Få dit uforpligtende VVS-tilbud...